Цени
Каталог турбокомпресори
Части за турбо
Начало
Какво е турбокомпресор
Контакти
Почистване DPF
Изпрати с еконт


Почистване на DPF и катализатори

Процесът на машинното почистване се състой от няколко етапа и отнема до няколко часа. Промиването се извършва, чрез загряване на специален почистващ препарат до температура от 85°C и впръскване на струи, с посока - обратна на посоката на извеждане на изгорелите газове, които преминават през филтъра за твърди частици. Различните диапазони в промяната на степента на налягането, както и многократното обръщане на потоците на впръскване, се явяват част от процедурата по премахването на отлаганията от пепел и частици сажди върху повърхностите на филтъра.

УслугаЦена
Почистване DPF (FAP) филтър на лекотоварни автомобили150-300 лв.
Почистване DPF (FAP) филтър на товарни, тежкотоварни автомобили, селскостопанска техника300-800 лв.

Почистване на DPF / катализатор на лек автомобил

Почистване на DPF / катализатор на тир

a5
a5
a5

Изпращане на DPF (FAP) филтър или катализатор за почистване по куриер?

Преди да ни изпратите Вашия DPF (FAP) филтър или катализатор по куриер за почистване, предварително да бъдат премахнати всички датчици за налягане / температура на отработените газове / присъединителни маркучи и други приспособления от филтъра. Опаковайте добре Вашия DPF (FAP) за да не бъдат допуснати щети при транспорта. Необходимия демонтаж и последващия монтаж, след почистването задължително да бъде извършено от специализиран сервиз с диагностична апаратура за правилното заличаване на паметта на грешките на превозното средство и адаптирането на вече почистения DPF филтър. За да подлежи на почистване на филтъра за твърди частици (DPF) трябва да бъде технически изправен, което включва: керамичната пита да няма видими пукнатини и да не бъде счупена. Питата на филтъра да няма дълбоки вдлъбнатини, дупки или корозия. При получаване на Дпф филтър за почистване се извършва първоначален детайлен оглед на състоянието му. Ако подлежи на почистване, ще получите допълнителна информация за точната цена и времетраенето на услугата.

Запушен DPF / FAP филтър / Катализатор ?

При дизеловите автомобили, особено когато са понавъртяли километри, често срещан проблем е запушването на филтъра за твърди частици. Затова ние започнахме да предлагаме услугата почистване на DPF филтри и катализатори. Това, което обикновено става след запушването е колата автоматично да влезе в специален режим - регенерация, при който да изгори всички частици. За съжаление, след множество цикли на запушване и регенерация, този филтър се запушва напълно и колата влиза в авариен режим. Обикновено, за да бъдем информирани за случващото се светва жълта лампа, която не се гаси от самосебе си и се налага да вземем решение какво да направим. Решенията са няколко, но всички налагат посещение на автосервиз. Обадете се за консултация. Решенията са няколко, но всички налагат посещение на автосервиз.